KATRIINAN TALLI

virtuaalista tallitoimintaa aurinkoisella asenteella
Tarinakoulukilpailut 26.04.2015

Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää viikonloppua kuin tankata muistiin koulurataa niin että päätä särkee. Siispä lämpimästi tervetuloa Katriinan tallin järjestämiin tarinakoulukisoihin sunnuntaina 26. huhtikuuta klo 11 alkaen. Kaikenlaisille ratsukoille avoimet kivat kilparoinnit toteutetaan tarinamuodossa, joten osallistumisviestin yhteydessä on hukattava se lyhykäinen vartti lauseiden luritteluun.

Ilmoittautumiset suoritustarinoineen poikkeuksellisesti tallin mailin sijaan osoitteeseen [email protected] otsikolla Huhtikoulu muodossa Luokka (rivinvaihto) Ratsastaja - Hevosen virallinen nimi <**br> (poista tähdet).

- Yksi hevonen saa osallistua enintään kahteen luokkaan
- Yksi ratsastaja voi ratsastaa kussakin luokassa enintään kahdella hevosella
- Jokaiseen luokkaan otetaan enintään 20 osallistujaa
- Tuomarina Katriina Iso-Pyökkäri Uppe VRL-11253
- VRL-tunnus / seura ei ole pakollinen, kilpailut on kaikille avoimet

Luokat

1. helppo C Ehdit pohdiskella kisapäivän aikana kevään plussia ja miinuksia hevostelun näkökulmasta. Kerro mietteistäsi.
2. helppo B Kirjoita tarina kisapäivään liittyen siten, että jokainen virke alkaa sanoin "Kunpa olisin..."
3. helppo A Unohda se iänikuinen huumori ja kerro mahdollisimman ammattitaitoisesti ja asiallisesti suorituksestasi.

Ei vähimmäissanamäärää. Mikäli pyrit laatuarvosteluihin, huomaathan, että yli 100 sanan tarinasta saa pisteen. :-)

TULOKSET

1. helppo C

1. Hanne - Ryövärin Tuulenruhtinas
Lämmittelin Tumppua verryttelykentällä. Vuoromme olisi vasta viidentenä, joten ehdin hyvin poistaa meidän molempien jännitystä tekemällä simppeleitä harjoituksia. Kisapäivä oli todella kaunis, juuri tällaisina päivinä kevät on lempparivuodenaikani! Verryttelykenttä oli lähes kuiva, pajunkissat koristivat kentän laitoja ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta pitkän talven jälkeen. Olimpa näkevinäni tienlaidassa leskenlehtiäkin. Katsahdin Tumppua asettaessani sitä pääty-ympyrälle. Olin aamulla pessyt oriin jalat, mutta vuohiskarvat olivat jo ihan ravassa. Tumpun yleensä kullankeltainen karva oli valkeaa höttöä, jota olin yrittänyt kaikilla mahdollisilla harjoilla irrottaa ennen kisoja. Ja sitä karvaa oli ratsastushousuissani, hanskoissani, takissani, suussani. Ihan kaikkialla! Että olihan tässä keväässä niitä miinuspuoliakin...

2. Ida - Lincoln


2. helppo B

1. Melina - Mörkövaaran Leina
Kunpa olisin laittanut herätyskellon soimaan ajoissa, manasin juostessani ympäri tallia keräillen samalla kisakamppeita kasaan. ”Kunpa olisin tehnyt tämän jo eilen”, hoin kerta toisensa jälkeen ja kompastelin eteenpäin. Kunpa olisin pyytänyt tyttöjäni letittämään Leinan harjankin, sillä nyt se sojotti sikin sokin kaikkiin ilmansuuntiin pikakäsittelyni jäljiltä. Kunpa olisin ajanut auton lähemmäs tallia, sillä jouduin ravaamaan tallin ja auton välistä matkaa tavarapaljous sylissäni useamman kerran. Kunpa olisin muistanut tankata, tuumin kun pääsin viimein liikkeelle.. ja kunpa olisin ottanut aurinkolasit mukaan, mutisin posottaessani Kapikkalan suuntaan vievää moottoritietä. Kunpa olisin nyt muistanut kaiken, mietin vielä mielessäni ja tuumailin miten kamalaa olisi, jos olisin unohtanut vaikka satulahuovan kotiin. Kunpa olisin tullut vähän aikaisemin, niin olisin saanut paremman parkkipaikan, tuumin sovittaessani autoani Katriinan tallin parkkipaikan laitamille ja ahtautuessani avaamaan kuljetuskopin luukkua – ja voi luoja.. Kunpa olisin muistanut ottaa hevosen mukaan!

2. Melina - Rio
”Kunpa olisin muistanut tervehtiä tuomaria!”, parahdin miehelleni kertoessani kisasuorituksen kulusta. ”Kunpa olisin muistanut tervehtiä sitä tuomaria, niin kaikki olisi sujunut varmasti paremmin enkä olisi mennyt niin lukkoon. Kunpa olisin muistanut edes pari ensimmäistä tehtävää oikein, mutta häkellyin mokastani niin, etten muistanut radasta ainuttakaan kohtaa. Kunpa olisinkin voinut laittaa sen edes harjoituksen puutteen piikkiin, mutta näithän sinä itsekin miten ahkerasti harjoittelimme Rion kanssa. Kunpa olisin voinut vajota siinä hetkessä maan alle, sillä en muista koskaan olleeni niin häpeissäni! Kunpa olisin kuitenkin hoitanut tilanteen edes kunnialla loppuun, enkä olisi esittänyt huonovointinsa ja ”pyörtynyt” alas hevoseni selästä.. Kunpa olisin muistanut tervehtiä tuomaria, niin en olisi nolannut itseäni, enkä yrittänyt pelastaa tilannetta heittäytymällä alas valtavan hevosen selästä, enkä olisi murtanut kättäni. Kunpa olisin edes joskus vähän viisaampi!”

3. Hanne - Villahaan Vellamo
4. Minni - Bruu


3. helppo A

1. Hanne - Kalevan Joikutyttö
Joiku oli tänään kamalan vireä, eikä verryttelystä meinannut tulla mitään, sillä se juoksi koko ajan pois alta ja säpsähteli kaikkea liikkuvaa. Olisi pitänyt ratsastaa kunnolla edellispäivänä höyryjä pois. Tosin tuulinen sää saattoi kyllä osaltaan vaikuttaa tamman käytökseen. Suorituksemme alkoi saapumisella radalle kootussa harjoitusravissa. Tosin, kovin koottua se ei ollut, sillä tamma kulki edelleen harmittavan pitkänä. Tervehdyksestä jatkoimme oikealle yhä ravissa ja varsinaisen suorituksen alkaessa Joiku alkoi onneksi antaa periksi ja alkoi viipyä peräänannossa pidempäänkin kuin vain käväisyn verran. Radan alku oli silti harmittava takaisku ja laskisi varmasti prosenttejamme. Kaikki meni hyvin jonkin aikaa, muistin tarkalleen mistä kirjaimesta sulkutaivutus lähtee ja missä kohtaa tehtiin avoja. Joiku keskittyi hetki hetkeltä paremmin ja auttoi minuakin rentoutumaan ja keskittymään suoritukseen. Takaosakäännökset olivat pieni heikkoutemme, mutta nekin sujuivat keskinkertaisesti, vaikka tamma liikahtikin liikaa eteen muutaman kerran. Ensimmäinen laukannosto olikin sitten se suurin sudenkuoppa. Joiku nosti väärän laukan. Himskatti! Sain onneksi itseni kasattua ja nopan laukanvaihdon jälkeen loppurata sujui ongelmitta. Onneksi Joiku osaa laukanvaihdot vaikka unissaan. Jopa vastalaukat, joita olemme saaneet hikihatussa hioa viimekuukaudet, sujuivat kuin tanssi. Mutta kyllä vaan lopputervehdyksen jälkeen ne muutamat virheet. Ehkäpä niistä pitää vain ottaa opiksi.

2. Minni - Nukkahukan Rasavilli
3. Meri - Classic af Luminess


Katriinan talli on virtuaalitalli.