<- Takaisin hevoslistaukseenRUNORANNAN PATRIK

Runorannan Patrik "Papu", gotlanninruss, ori, s. 19.08.2016, 127cm korkea
kasv. Melina Ekholm (Runorannan talli), om. Katriinan talli (Uppe VRL-11253)

koulutetaan..

Papu on hienonhieno gotlanninruss, joka polveutuu arvostettujen russkasvattajien linjoihin. Kun Papu meille muutti, emme oikein tienneet miten sen kanssa pitäisi edetä ja minkälainen poni me oikein siitä halutaan. Harrastepainotteista lastenponia siitä nyt pyritään kuorimaan, mutta vain aika näyttää millaisiin uriin Papun kaviot oikein asettuvatkaan. Ruunausta emme oikeastaan näe tarpeellisena, sillä Papun kanssa pärjää hyvin lapsetkin jo nyt, ainakin heppakavereiden perässä liikkuessa ja kotipihassa pysytellessä. Välillä kentän kulmissa on vieraillut mörköjä ja muita otuksia, mutta hyvin Papun selässä pysyy perustaidot omaava ratsastaja.

Suomenhevosorit olivat alkuun hieman ihmeissään, kun pihattoon muutti nuori poninkloppi, joka myös itse oli hieman hukassa aluksi sen suhteen, että kuinkahan noiden isojen orien kanssa nyt oikein pitäisi käyttäytyä. Nyt pojat syövät jo säyseästi vierekkäin ja Papu tietää ettei toista ole soveliasta mennä härnäämään liiaksi.

Sukutaulu

i. Karkurannan Rurik
KTK-II
ii. Karkurannan Podrick
ie. Adalmina Karus
e. Cresendon Jasminelle ei. Karus Bazinga
Ch KTK-II ERJ-I
ee. Jasminette B
KTK-III

Jälkeläiset

-

Menokalenteri

pvmtapahtumatoteutustapasijoittuminenkutsu


Päiväkirja


16.12.2016 Ilona ponikoulussaMeidän neljävuotiaalla on jo kova hinku päästä Papun selkään. Pikkuisen on jouduttu toppuuttelemaan ja muistuttamaan, että sekä poni että tyttö ovat vielä aika nuoria. Alman selkään olen Ilonan toisinaan laittanut kävelylenkeillä ja siellä Ilona hetken aina viihtyykin. Papun selkään Ilona toki pääseekin keväällä, kun Papua aletaan ratsastaa pikkuhiljaa. Juoksuttaessa Papu toimii jo käynnissä ja ravissa ihan hyvin varusteet päällä, joten eiköhän me pian ponityttö selkään saada. Tänään oli aikaa ohjeistaa Ilonaa taas syvemmin ponien hoitoon, kun otimme Papun pihatosta pesariin ja harjasimme sen yhdessä. Papu sietää saada paljon kehuja tämän päivän käytöksestä: niin on sievää ja kilttiä poikaa, täydellinen alkeisponi. Ruunaksi Papua on luultu jo tässä vaiheessa, vaikka ikääkään ei ole vielä kovin paljon ja käytöksessä voisi olla hyvinkin paljon lapsekkuutta. Ilona oppi tänään putsaamaan kanssani kaviot ja tietää nyt mitä kohtaa kaviosta ei saa koukulla mennä kaivelemaan.

Ruokimme myös tarhojen tammat ja ruunan: meillähän on nyt samassa tarhassa Aada, Hilppa ja Alma, toisessa Vilma, Visla ja Baave. Ruuna on toiminut oikein hyvin rauhoittavana elementtinä Vilman ja Vislan tarhassa, jossa jälkimmäinen käy välillä hieman ylikierroksilla. Ilona kävi viskaamassa heinää Almalle ja hetken aikaa hieman pelkäsin tytön jäävän hevosten jalkoihin, mutta vielä mitä: sekä Aada että Hilppa väistivät tyttöä varovaisesti ja Almakin odotteli rauhassa heiniään eikä hyökännyt heti kimppuun. Ennen tallihetken päättymistä kävimme vielä moikkaamassa pihaton oreja ja taputtelimme Remua, Ilona tälläkertaa minun sylissä ihan vain turvallisuussyistä, onhan Remu ja Riemu isoja rotevia oreja ja aina on se riski, että pojat alkavat peuhaamaan keskenään. Katsotaan taas milloin Ilona innostuu tulemaan uudestaan näin lähelle hevosten arkea: usein tallihuoneen tabletti lastenohjelmineen kiinnostaa enemmän kuin hevosten ruokkiminen.


15.11.2016 Muuttopäivä uuteen kotiin

Papu haettiin uuteen kotiin Runorannasta hymy huulilla. Pienessä pakkassäässä poni taiteiltiin hetkessä traileriin, kunnes huomattiin ponilta puuttuvan kuljetussuojat. Eikun poni takaisin pihaan ja suojat jalassa takaisin. Ponia hämmästytti ja kummastutti, mutta erittäin hyvin meni silti koko reissunpäälle lähtö, uuteen kotiin saapuminen ja uusiin kavereihin tutustuminen. Papu tarhattiin nyt alkuun pihaton vieren ja se siirretään viikon sisään pihattoon Remun ja Riemun seuraan. En usko, että siellä pahempaa hurjastelua saadaan aikaan, Papu kun ei kauhean vahvaluontoinen poni mielestäni ole ja Melinakin Runorannassa vakuutteli, että tulee kyllä toimeen muiden kanssa. Tiedä sitten mitä sanoo Riemu uudesta remuamiskaverista, josta ei kovin reteeseen menoon ole pienen koonsa vuoksi. Papun tulevista treeneistä sen verran, että nyt talven ajan sen kanssa edetään hitaasti arjen askareiden kanssa, pistetään toisinaan Ilona selkään kävelemään talutuksessa ja pidetään tuumaustaukoja jos tarve vaatii.VIRTUAALIHEVONEN / KUVAT © ELINA HIRVONEN / SUOMEN HIPPOS