KATRIINAN TALLI

virtuaalista tallitoimintaa aurinkoisella asenteellaPÄÄSIVU TILA HEVOSET TALLITOIMINTA BLOGI
Alma

Runorannan Almiina "Alma"
shetlanninponi, tamma
s. 15.02.2015 (3v), 100cm
Kasvattaja Melina Ekholm / Runorannan talli
Omistaja Katriina Iso-Pyökkäri


i. Brave Caribbean
e. Kiivasrannan Utopia

Harrastuskäytössä
heC 50cm


Alma syntyi meidän tallilla vaikka onkin teoriassa Runorannan tallin kasvatti. Tamman emä muutti vieroituksen jälkeen takaisin kotitallilleen ja Alma jäi meille kasvamaan. Alpo-ponin uusi pikkukaveri on mahdottoman kiltti ja herttainen poni, jolla on hyvät valmiudet monipuoliseksi lastenponiksi ja agilitykaveriksi. Kovin tavoitteelliseksi poniksi Almaa ei suunnitella, sillä suku ei aivan anna mahdollisuuksia esimerkiksi kouluratsastusjaoksen laatuarvostelupalkinnoille. Vaikka mitäpä Alma niillä tekisi, kun toimii harrasteponinakin hyvin ja saa hyvän elämän rakastavassa kodissa lajitovereiden ympäröimänä.


Päiväkirja

>> Alman kuulumisia blogissa

18.02.2016 Alman kanssa Runorannassa moikkaamassa Kimua
Pikku Alma sai tänään vähän erilaisen päivän, kun lastasin sen heti aamupäivällä traileriin ja kurvasin vauvaponin kanssa Runorantaan kyläilemään. Mistään pienestä viattomasta vauvasta on ehkä kumminkin turha puhua, onhan meidän "lapsi" jo kolmisen vuotta vanha ja varsin fiksu ja rauhallinen poni onkin! Perillä odotti Kimu-äiti, josta saimmekin kuulla ilouutisen samalla reissulla. Kimo poni odottaa kuulemma jo kolmatta jälkeläistään, luvassa siis lisää pieniä kimulaisia maailmaan! Melina haki Kimun tarhasta ja vaihdoimme osia keskenämme: minä otin työn alle Kimun harjaamisen ja Melina pääsi touhuamaan oman kasvattiponinsa Alman kanssa. Harjasimme ponit pihalla harjauspuomilla pikkupakkassäällä kirkkaan talviauringon hymyillessä taivaalla. Olimme kuin nuoret ponitytöt konsanaan sillä erotuksella, että olimme junnuina ehkä vähän enemmän pienten ponien tasolla. Tätä nykyä kun pitää kyykistellä (reisitreeniä!), jotta saa koko ponin puhtaaksi. Hieman pelkäsin mitä siitä tulee, kun yhden ihmisen prinsessaponi pistetään tuntemattomamman käsiin, mutta oikein ylpeä sai olla Alman käytöksestä. Kimukin oli oma vanha itsensä: kokoajan oltiin tutkimassa harjoja, taskuja ja solmuja. Kimua kiinnosti aina välillä myös vieressä nöpöttävä Alma ja etenkin Melina, joka harjasikin Kimun sijasta tuntematonta ponia. Välillä Kimu yltyi hörisemään kimeästi ja sai hetkeksi Melinan huomion.

Harjailemisen jälkeen päästimme ponit kentälle juoksemaan. Kimulla oli selkeästi enemmän leikkisää mieltä messissä ja välillä näyttikin siltä kuin Alma olisi tästä kaksikosta se vanhempi osapuoli. Hetken alustaan totuteltuaan myös Alma uskaltautui leikkiin ja niin pinkoivat peräkanaa menemään äiti ja tytär, maailman ihanimmat ponit. Lupasin Melinalle, että pakko aktivoitua toteuttamaan samanlainen reissu keväämmällä. Suunnittelimme, että tällöin Melinan tytöt pääsisivät ponien selkään ja lähtisimme yhdessä lenkille: tytöt ratsain ja me lenkkarit jalassa maata tallustaen. En malta odottaa tätä tilaisuutta, sillä ei Alman selässä liian usein ratsastaja ole kuluneena talvena käynyt.

04.07.2015 Ella Majanraitti ratsastamassa Almalla
Kävin tänään Katriinan tallilla, jossa en olekaan vielä käynyt kuin muutaman kerran Katriinalta kyselemässä tunneista yms. Sain tänään puuhata tallilla Alman kanssa, tosin Katriinan kanssa oikeastaan yhdessä koska mulla ei ole vielä kokemusta tallin poneista. Alma oli pieni ja söpö poni, joka haettiin yhessä laitumelta ja sain harjata sen pihassa. Syöttelin ja juotin ponia samalla ja varustin sen sitten. On kyllä onni olla 14v ja näin lyhyt, jotain hyötyä pituudesta, tai siis lyhyydestäni, on. Almalla ei olla vielä hirveästi ratsastettu, tai siis siltä onnistuu kaikki perusjutut hyvin mutta mitään hienoja liikkeitä se ei vielä osaa. Ja eihän ponit kyllä muutenkaan kauhean korkealle yleensä pysty kouluttautumaan ihan rakenteellista syistä. No, joka tapauksessa, ratsastin Almalla kentällä koulua n. 40 minuuttia. Tein aika perusjuttuja Katriinan päivystäessä sivussa. Laukkaa en meinannut ensin saada nousemaan, avut piti olla tosi selkeät noin nuoren ponin kanssa. Ratsastuksen jälkeen Katriina sanoi, että voin tulla ilmanmuuta toistekin. Alma oli kyllä kiltti ja kunnollinen pikkuneiti, joku pienempi ponityttö sais siitä kyllä kivan kisaponinkin!

18.06.2015 Katsaus opittuun
Alma on jo niin iso tyttö, että ihan hirvittää tämä ajan kulku! Neiti on lisäksi niin hirvittävän avoin, ystävällinen ja optimistinen oppimista kohtaan, että kouluttaminen on sujunut ongelmitta. Välillä on tietenkin pitänyt pitää vähän pitempiä tuumaustaukoja, mutta kyllä aika sulavaa tahtia ollaan Alman kanssa opeteltu arjen askareita. Alma toimii maasta käsin "ratsastettuna" jo todella hyvin ja tällä viikolla selässä on satulan lisäksi käynyt jo 9-vuotias Mikon kummityttö Lilli. Kävimme Alman ja Lillin kanssa talutuslenkillä metsäteillä ja käynnin lisäksi kokeiltiin ravia. Sai olla kyllä todella ylpeä työstään, kun Alma otti treenin lunkisti ja antoi Lillin vielä treenin jälkeen harjatakin itseään puolisen tuntia. Laitumelle lähti iltapäivällä hyvin tyytyväinen poni, joka varmasti kertoi heti uusimmat oppinsa muille tammoille kipittäessään kavereiden kylkeen heinän seassa.

Katriinan talli on virtuaalitalli.
© Katriinan talli 2014-2015 / Alman kuvat © Pauliina Kontinen